Wednesday, October 27, 2004

Praga Khan


Ik heb het geluk gehad om dinsdagavond naar de nieuwe show van Pragha Khan te kunnen gaan kijken in de Capitool in Gent. Wat een ervaring! "The next dimension" tilde ons (toeschouwers) naar een nieuwe muzieksfeer van de groep. Onze zintuigen werden geprikkeld in een show die een veelvoud gaf aan impulsen die je anders al meekrijgt bij een gewoon optreden. Het vuurwerk tussen de verschillende kunstvormen, klassieke muziek, theater, klassiek ballet, de beat van de dansmuziek van Praga Khan, bodypaint, beeldprojectie, enz...., gaven ons het gevoel ogen te kort te hebben. Het podium begon te leven en nam ons mee naar een andere wereld, een andere belevenis, een nieuwe dimensie. Hun muziek nodigde ons niet onmiddellijk uit om te dansen (we zaten trouwens neer!), maar om te ondergaan en we werden daardoor ook meer emotioneel geraakt. Het was subliem, een geslaagde avond, (en we zijn veilig thuisgeraakt!).

Monday, October 25, 2004

Paddestoelen


Ze zijn er weer volop, 'mushrooms', onze tuin staat er vol van. Jammer dat we geen mooie vliegenzwammen hebben, zoals hierboven, deze komt uit mijn broers tuin. Wist je dat vroeger het rode vlies van deze zwam wel eens in suikerwater of melk werd gedrenkt? Naar het schijnt komen de vliegen daar op af, en na de maaltijd vallen ze dood!
Mmm...krijg al zin in een lekkere champignon- bereiding, maar wel met eetbare (dus veiligheidshalve 'gekweekte'), jammer dat niet alle kids het even lekker vinden.

Friday, October 22, 2004

Shall we dance



"A story about the dreams we follow
and the lives we change along the way."


Vorige week ben ik tijdens het filmfestival in Gent naar de premiere geweest van de film "Shall we dance" met Richard Gere en Jennifer Lopez. Het is misschien geen hoogvlieger maar de film heeft me gegrepen en houdt me nog steeds bezig. Is het omdat ik me er een stukje in kan terugvinden? Is het door de sfeer en het karakter van de film? Komt het door de zeer goeie acteerprestaties? Of heb ik gewoon buitengewoon genoten van een zeldzaam avondje uit?

Thursday, October 21, 2004

Walnoten


Na jaren wachten kunnen we onze eerste noten oogsten. Het zijn er nog niet veel maar wel super lekker! Het is van het boompje voor het huis, de notelaar achter in de tuin is ouder maar heeft tot hier toe nog geen vruchten afgeworpen, jammer. Na een stormachtige nacht is het vandaag een zonnige en warme herfstdag, de tuin wordt bedekt door een deken van afgevallen blaadjes, een herfstdag op zijn mooist.

Tuesday, October 19, 2004

Kindersurprise kleurwedstrijd


We hadden het al in tv-spotjes gezien: kinderen kunnen via kindersurprise meedoen aan een kleurwedstrijd van de film "The Polar Express". In het warenhuis kan je tekeningen meenemen om in te kleuren, zelfs den oudsten hier thuis heeft er eentje meegenomen! Ze zijn hier duidelijk trots op papa, zelfs al is hij zo ver van huis, nu voelen we hem al een heel stukje dichterbij. Ze zijn alvast ijverig aan't kleuren want ze willen de avant-premiere voor geen geld missen.