Thursday, December 23, 2004

Santa Claus is coming in town


Yes, we zijn er weer, hoe je de ene dag bergen kan verzetten en de volgende ben je bekaf, je wil samen nog wat televisie kijken en je valt als eerste in slaap, ook 's morgens zijn ze me te vlug af, gelukkig kan ik dan genieten van een perfect gedekte tafel met geurende koffie, zo ben ik snel wakker, wat een geluk heb ik met mijn kinderen! Dan doe ik graag iets terug, de helpende hand van je kinderen is trouwens onbetaalbaar.
Morgen kerstavond, met papa erbij, naar jaarlijkse traditie samen gourmet-en, dan naar een film kijken en wat langer opblijven, als dat gaat lukken tenminste ...

Monday, December 13, 2004

Heimwee naar de zomer

AFGELOPEN ZOMER - MEMORIES
Herken je deze twee binken met hun coole griet?

Verlang jij ook zo naar de zon, de warmte van haar stralen op je huid voelen branden, je ogen moeten sluiten van het felle licht, het wegdromen in je luie zetel of op je strandhanddoek? Met je voeten in het hete zand om ze daarna af te koelen in de oceaan, likken aan een ijsje of nippen aan een ijsgekoeld drankje. Heimwee dus, heimwee naar de afgelopen zomer. De wintermaanden zijn me te donker en te koud, zeker nu hij weer vertrokken is, niet voor lang, maar toch, we missen hem al. Steeds is het wennen, het alleen zijn samen met de kids, ieder zijn gang met zijn eigen verantwoordelijkheden, elkaar helpen en steunen als het wat moeilijk gaat. Maar we tellen af, op kerstavond zijn we weer samen ... wachten op het eerste telefoontje.

Thursday, December 09, 2004

Animatie-expert


Bij cultuur&Lifestyle van het Nieuwsblad/Het Volk verscheen vandaag een artikel over ons allen bekende Bert. We zijn er fier op, toch een mooie bevestiging voor de voorbije jaren. Ondertussen is hij ook gecontacteerd door de radio en televisie, whaaaw hebben we een bijna bekende papa in huis!

Wednesday, December 08, 2004

Koekjes-Expert "Speculaaskoekies"


Heerlijk, wanneer je dochter van 10 helemaal zelfstandig koekjes kan bakken, zonder dat je zelf ook maar 1 pink moet meehelpen, zelfs oventemperatuur en baktijd heeft ze zelf onder controle, opruimen van de keuken doet ze al zingend en oh... wat zijn ze heerlijk. Misschien moet ik mijn oude koekjesrecepten eens zoeken, nu de kids minder zorg vragen en ze zelf flinkerds zijn kunnen we ze samen uitproberen en vooral samen proeven! Leuk vooruitzicht voor de kerstvakantie 'en' ideetje voor kerstgeschenk: een keukenwekkertje, want die is stuk.

Saturday, December 04, 2004

Another artwork

Wie de film gezien zal hebben begrijpt meteen wat Helena hier geschilderd heeft tijdens een vrij moment op school, we verklappen nog niets, go and see ...

Deze middag kwam de sint op bezoek op de scouts, met de meest gekke opdrachten konden ze hun geschenkje verdienen, 't is altijd 1 van de leukste vergaderingen van het jaar. Moe en voldaan stappen ze dan met z'n allen in de warme auto, om thuisgekomen de papa te bespringen die ik ondertussen ook heb kunnen ophalen. Zoals gewoonlijk overvallen ze hem dan allen tegelijk met de dingen die dringend verteld moeten worden. Na een warm bad, lekkere sandwiches, hun wekelijkse "kampioenen" en het "schoentje zetten met wortel en raap" kunnen ze zich dan eindelijk nog eens door papa laten instoppen, met hun eigenste kortverhaaltje dat alleen papa kent.

Friday, December 03, 2004

Sint in Doorslaar

Deze kon ik jullie echt niet onthouden: "de" tekening voor "de" Sint, van Helena, geverfd met waterverf tot het papier ervan krult; vanmorgen aan de muur in de klas, vanavond bij ons aan het prikbord en morgenavond in de schoen?

Om half negen in de ochtendvrieslucht deed de Sint met zijn pieten hun intrede met paard en koets in Doorslaar. Je hoorde van ver de feestklokken luiden van de dorpskerk, het ontroerde me, een brok schoot me in de keel en dat overkomt me nou ieder jaar! Je hoort de hele kleuter- en lagere school tot buiten het dorp roepen en zingen, de fijnste minuten van een heel schooljaar... Wat maakt dit moment toch steeds zo bijzonder? Ook al is de magie er bij de oudsten al een beetje af, toch hebben zij een intens moment van geluk, is het de verwachting, is het de twijfel, is het dat straaltje kindergeluk dat alles doet vergeten?
Toch was er bij thuiskomst van de kinderen heel wat commentaar: 'maar' 2 pieten en veel te modern, geen muziek op de speelplaats en maar een halve dag sinterklaas vieren (tot vorig jaar een hele dag), Sinterklaas doet aan besparingen?