Thursday, October 29, 2009

Start to Run verjaardagsfeest 3 jaar

Vandaag is het een beetje feest, ik vier mijn derde 'loop'verjaardag. Sinds die eerste keer ben ik blijven verder doen, en zie nu, ook al hijgde ik me toen een ongeluk bij die eerste drie lange minuten 'bergop' lopen uit het tweede lesje, nu hou ik dat lopende klimmen makkelijk mijlen lang vol en zal ik op 6 december dit jaar vier marathon races meegelopen hebben. Ja wie had dat gedacht hey!
Maar zo gaat dat, als we ons doelstelling niet te hoog stellen, maar het stapje per stapje doen, dan raak je verder dan je dacht zonder ontmoetigt te raken. Maar al te vaak willen we teveel ineens, willen we grote sprongen maken, maar zo werkt het meestal niet en eindigen we vaak met grote teleurstellingen.
Nu drie jaar verder ben ik erg blij dat ik ieder lesje heb vastgelegd op mijn blog, zo is het grappig voor mezelf nu om eens terug te blikken, maar ook toen had ik er een mooie houvast aan. Door me bloot te geven in deze trainingen, kon ik het ook niet zomaar opgeven want langzaam aan volgden een heleboel andere start-to-runners mijn vooruitgang en waren ze daardoor gemotiveerd genoeg om het ook te proberen of om het ook vol te houden. Het regelmatig emailtjes ontvangen van vreemden bevestigde dit.
Heeft het regelmatig lopen en de ondertussen ander bijgekomen sportbeoefeningen me verandert. Nee, natuurlijk niet, ik ben nog altijd steeds diezelfde Ann, het heeft me enkel wat bijgestuurd. Zo maakt het me veel rustiger en gemoedelijker, word ik minder boos en zenuwachtig en houden de endorphines me langer gelukkig. Zo hebben de opkomende na de veertig vetrolletjes wat vertraging gekregen en hebben ze gedeeltelijk plaats gemaakt voor spierweefsel. Zo hou ik het geheel onder controle zonder minder te moeten gaan eten. En dan mijn hart, dat is er letterlijk en figuurlijk op vooruit gegaan.
Lang leve het lange afstandslopen. Ik hoop het nog lang te mogen doen. Ik heb nog vele dromen en toekomstplannen, laat het leven me maar tegemoet komen!
(wie het allemaal nog eens terug wil lezen, kan dat via de links aan de rechterkant, je begint bij de maand oktober 2006, het begint bij het eerste lesje van 0 tot 5 kilometer en gaat de komende maanden verder tot de laatste les van 5 tot 10 kilometer)